Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
رفتن به کلاس تقويتي تنها در شرايطي که کودکتان ضعف دارد، خلاصه نمي‌شود
تشکيل کلاس‌هاي تقويتي، به خصوص در فصل تابستان، ريزه‌کاري‌هايي دارد که بايد مورد توجه برگزار کننده و آموزگار کلاس قرار گيرد. توجه به اين نکته‌ها مي‌تواند به تقويت کلاس‌هاي تقويتي و پربارکردن اين دوره‌ها بينجامد.
دانش آموزان در تعطيلات تابستان بسياري از آموخته هاي خود را فراموش مي کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي مبارزه با اين مسئله در بسياري از کشورها استفاده از برنامه هاي متنوع آموزشي در طول تعطيلات تابستاني مورد توجه قرار گرفته است. اما چگونه بايد به کودکانمان بقبولانيم که حتي در تعطيلات هم سر کلاس بروند؟
تابستان فرصت خوبي براي تقويت دروسي است که بچه‌ها در طول سال در آن ضعف داشته‌اند يا زيادي در آن قوي بوده‌اند. البته اين موضوع نبايد فشاري به بچه‌ها وارد کند، زيرا ممکن است دلزدگي بيشتر آن هارا از درس سبب شود.
کودکاني که مدرسه مي‌روند بهتر است در کنار يک کلاس تقويتي که در آن ضعف دارند، از يک کلاس ورزشي يا تفريحي نيز استفاده کنند. البته اين نکته را هم بايد اضافه کرد که رفتن به کلاس تقويتي تنها در شرايطي که کودکتان ضعف دارد، خلاصه نمي‌شود. گاهي بهتر است فرزندتان را در کلاس تقويتي که اتفاقا در آن از توان بالايي برخوردار است، ثبت نام و زمينه شکوفايي بيشتر او را فراهم کنيد. شکوفايي که گاه او را نامزد شرکت در المپياد‌هاي علمي خواهد کرد. براي انتخاب درست کلاس‌هاي تقويتي، جويا شدن نظر معلم دوره قبل و البته بررسي کارنامه مي‌تواند بسيار راه گشا باشد.
شرايط برگزاري کلاس‌هاي تقويتي در تابستان:
ايجاد انگيزه براي حضور و همراهي فراگيرندگان در اين برنامه‌ها اهميت زيادي دارد؛ چرا که برنامه آموزش تقويتي، خارج از برنامه رسمي براي آنها درنظر گرفته مي‌شود. ‏
اگر برنامه مدوني براي جلسه يا جلسات دوره تقويتي، طراحي شود و اين برنامه به اطلاع والدين فراگيرندگان نيز برسد، مناسب‌تر خواهد بود.‏
معلم مي‌تواند با حضور و غياب دقيق يا مسائل تشويق ‌کننده ديگر، فراگيران را به حضور دائمي و مؤثرتر در کلاس تقويتي تشويق کند؛ مثلا به فراگيرندگان بگويد "فقط کساني که در کلاس جبراني حاضر باشند، مي‌توانند در جشن پايان اين دوره شرکت کنند"؛ يا اينکه بگويد "از بخش‌هايي که در کلاس تقويتي تدريس شده است، سؤال امتحاني مطرح خواهد شد."‏
‏وقت‌شناسي معلم نيز اهميت دارد. لازم است براي تشکيل کلاس‌هاي تقويتي، به موازات هماهنگي با مسئولان واحد آموزشي، تاحد ممکن شرايط فراگيرندگان براي تعيين زمان و مکان تشکيل دوره درنظر گرفته شود و پيش‌بيني‌هاي لازم در اين زمينه صورت گيرد. ‏
‏ اگر عده کمي در کلاس حضور يافته‌اند و بقيه افراد بدون دليل موجه، سر کلاس حاضر نشده اند، کلاس نبايد تعطيل شود و حتي به مدت کم هم که شده، داير باشد. اگر يک نفر سر کلاس حاضر باشد، کلاس به احترام او بايد تشکيل شود.
نبايد با ذکر دلايلي مانند "به حد نصاب ‌نرسيدن کلاس" يا "بي‌علاقگي ديگر فراگيرندگان"، فوري کلاس تعطيل شود. گرچه در چنين شرايطي، غالباً آموزگار نمي‌تواند موضوع اصلي درس را ادامه دهد، اما ضمن پرهيز از ابراز دلخوري، بايد احترام خاص خود را نسبت به افراد حاضر که براي کلاس ارزش قائل شده اند، اعلام کند و با ارائه نکات جالب اضافي درباره موضوع درس، حل مسأله يا ارائه مطالبي کليدي و آموزنده، صميميت جلسه را حفظ کند. در نهايت، پس از حضور و غياب و مسائلي از اين قبيل، کلاس به گرمي پايان مي‌يابد.‏
بايد کودکان را براي حضور در کلاس هاي تقويتي تشويق کرد
برگزاري کلاس هاي تقويتي در کشورهاي ديگر:
کانادا: کلاسهاي تقويتي و دوره دروس مشکل سال بعد در تابستان
در بخشهايي از کانادا توجه به برگزاري کلاسهاي تابستاني رو به افزايش است. بسياري از دانش آموزان بصورت داوطلبانه و با هدف کسب نمره هاي بهتر در اين کلاسها ثبت نام مي کنند. دوره کردن کتابهاي سال تحصيلي، قبل از شروع کلاسها و در طول تعطيلات تابستاني شيوه اي است که اين روزها در اکثر مدارس کانادا باب شده است. پيش تر کلاسهاي تابستاني مخصوص دانش آموزان ضعيفي بود که در آن درس نمره خوبي نگرفته بودند.
از زماني که مسئولان دولت استان بريتيش کلمبياي کانادا هزينه اين کلاسهاي تابستاني را تقبل کرده اند و والدين حتي يک سنت هم نمي پردازند، تعداد متقاضيان کلاسهاي تابستاني بطور تصاعدي افزايش پيدا کرده و از 1165 نفر در سال 2007 به 46500 نفر در سال 2012 رسيده است.
آمريکا: آهنگ آموزش بايد بي وقفه باشد
برخورداري از کلاسهاي فوق العاده بيشتر يک مسئله است و اينکه وقفه ناشي از تعطيلات تابستاني چه اثري بر يادگيري دارد يک مسئله ديگر. نگراني از فراموشي آموخته ها در طول تعطيلات تابستان در آمريکا هم مورد توجه قرار گرفته است.
دولت آمريکا در تلاش است تا براي مبارزه با چيزي که از آن بعنوان “فراموشي آموخته ها در تابستان” ياد مي شود راهي پيدا کند. از دست دادن مهارت و دانشي که مختص تعطيلات سه ماهه تابستان است، زماني که کودکان از مدرسه دورند و بسرعت آموخته هاي قبلي خود را فراموش مي کنند، چه راه حلي دارد؟
افزايش تعداد روزهاي آموزشي شايد همانطور که اليزابت موژه کارشناس امور آموزشي مي گويد، شيوه مناسبي براي حل اين مسئله نباشد.
اليزابت بر اين باور است که توزيع مناسب اوقات فراغت و برنامه کاري مناسبتر والدين بمراتب تاثير گذارتر از داشتن سه ماه تعطيلي پشت سرهم و پيوسته است. نکته مهم اينکه، نبايد در آهنگ آموزش وقفه اي ايجاد شود.
از سوي ديگر شايد ذکر اين نکته که وجود تعطيلات سه ماهه تابستاني يک سنت قديمي است و ريشه در کار کودکان دارد لازم باشد. قدمت آن به نظام کشاورزي روستايي مي رسد، يعني زماني که مشارکت کودکان در برداشت محصول امري ضروري بود. برخي از مورخان هم آنرا ميراث انقلاب صنعتي مي دانند: تابستان يعني زماني براي کار کردن کودکان. اما با اينکه تاريخ مصرف هر دوعامل بسرآمده، در ذهن مردم تغييري بوجود نيامده چرا که اين يک سنت عميق فرهنگي است و تشويق کردن مردم به کاري که در مورد آن طور ديگري فکر مي کنند دشواراست .
بزعم اليزابت، توزيع مناسب روزهاي تعطيلات و فراهم کردن امکان فعاليت هاي با کيفيت در زمان تعطيلات براي تک تک دانش آموزان، استراتژيهاي محوري مبارزه با “فراموش کردن آموخته ها در تابستان” بشمار مي روند.
اما فاصله ما با واقعيت چقدر است؟ تفاوت امکانات در دسترس خانواده هاي پولدار و فقير چه مي شود؟ دست آخر اينکه نبايد فراموش کنيم يکي از اهداف اصلي ديگر گفتگوهاي مرتبط با تعطيلات تابستاني دادن شانس و فرصت برابر به همه، براي محقق کردن روياهايشان است.
ژاپن و تکليف اجباري در طول تعطيلات تابستاني:
در ژاپن تعطيلات تابستاني مدارس تنها پنج هفته است. در اين مدت هم دانش آموزان مجبورند تکاليف زيادي را درمنزل انجام دهند. کودکان در تابستان به کلاسهاي فوق العاده مي روند تا در درسهاي خود قوي تر شوند.
واقعيت اين است که نظام آموزشي ژاپن بگونه اي طراحي شده که دانش آموزان را تشويق مي کند حتي در کوتاهترين زمان فراغت هم سعي کنند چيز تازه اي ياد بگيرند. قدمت اين نظام آموزشي به فرداي بعد از جنگ جهاني دوم مي رسد.
مفهوم “هدر ندادن زمان” در ذهنيت ژاپني ها مفهومي کاملا جا افتاده است. اکثر والدين هم اعتقاد دارند عليرغم اين تکاليف سنگين، بازهم بچه ها وقت کافي براي بازي و تفريح دارند و در واقع چيز ياد گرفتن دريچه جديدي را در زندگي بروي آنها باز مي کند. درعين حال اين نوع تفکر باعث شده تا ژاپني ها از نوجواني آينده را جدي بگيرند.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته
fa.euronews.com
ettelaat.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۶۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر پایتخت در اولین روز پس از تعطیلات ۳ روزه را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ علی اصغر شریفی گفت: از صبح امروز و همزمان با پایان تعطیلات شاهد افزایش حجم ترافیک در معابر تهران بودیم. همچنین در برخی از مسیر‌ها نظیر بزرگراه شهید بابایی و ... نیز ترافیک صبحگاهی با فرآیند بازگشت از سفر‌ها همزمان شده بود که همین موضوع نیز سبب افزایش حجم ترافیک صبحگاهی شد.»

وی با بیان اینکه در تعطیلات اخیر ماموران پلیس راهور تهران بزرگ، روز‌های پرکاری را پشت سر گذاشتند، گفت: افزایش بارش‌ها، وضعیت رخ داده در بزرگراه شهید خرازی و بزرگراه شهید اردستانی و ... سبب آماده‌باش کامل ماموران پلیس راهور تهران بزرگ شد. از صبح امروز نیز شاهد شکل‌گیری روند ترافیک صبحگاهی بودیم. این روند از حوالی ساعت ۶ صبح در مسیر‌های شرقی پایتخت به سمت شمال و مرکز و مسیر‌های غربی پایتخت به سمت شمال و مرکز شکل گرفت. از حدود ساعت ۶:۳۰ بار ترافیک از مسیر جنوب به سمت شمال و مرکز آغاز شد و در حال حاضر نیز گرچه از حجم آن کاشته شده، اما شاهد ترافیک پرحجم در برخی از معابر و بزرگراه‌ها هستیم.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره وضعیت ترافیکی پایتخت در صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه، گفـت: با رصدی که از طریق مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از وضعیت تردد خودرو‌ها در ساعات ابتدایی امروز انجام شد، شاهد ترافیک پرحجم در مسیر شرق به غرب بزرگراه شهید بابایی تا تقاطع نیروی زمینی، مسیر غرب به شرق آزادراه تهران کرج تا مقطع پل آزادگان، بزرگراه شهید سلیمانی در محدوده بزرگراه شهید صیاد شیرازی، مسیر غرب به بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از ستاری تا ولیعصر، بزرگراه شهید زین الدین در محدوده بزرگراه امام علی (ع)، بزرگراه علامه در محدوده شقایق، بزرگراه امام علی (ع) در محدوده خیابان جانبازان و بزرگراه لشگری در محدوده شیشه مینا بودیم.

شریفی ادامه داد: در مسیر غرب به شرق بزرگراه شیخ فضل الله نوری، بزرگراه شهید آبشناسان در محدوده سردار جنگل سنگین، بزرگراه شهید همت در محدوده‌های جنت آباد، بوستان نهج البلاغه و بزرگراه چمران نیز ترافیک سنگین بود. در مسیر غرب به شرق بزرگراه جلال آل احمد در محدوده پل آزمایش تا زیرگذرگیشا، بزرگراه محمد علی جناح بعد از پل شیخ فضل الله نوری و بزرگراه شهید حکیم در حدفاصل بزرگراه‌های شهید ستاری و اشرفی اصفهانی نیز ترافیک نیمه سنگین بود.

وی از ترافیک سنگین در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شهید نواب صفوی از انتهای بزرگراه شهید چراغی تا ورودی تونل توحید خبر داد و گفت:‌در بزرگراه آیت‌الله سعیدی در حدفاصل میدان فتح تا میدان آزادی نیز شاهد ترافیک نیمه سنگین صبحگاهی در مسیر جنوب به شمال بودیم.

به گفته رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ در مسیر غرب به شرق خیابان آزادی از تقاطع شهیدان، در خیابان جانبازان از میدان امام رضا (ع)، خیابان ولیعصر در حدفاصل پارک وی تا تجریش و مقاطعی از خیابان خیام نیز ترافیک صبحگاهی پرحجم بود.

شریفی با بیان اینکه آمادگی لازم برای مدیریت ترافیک عصرگاهی وجود دارد، گفت: پیش‌بینی می‌شود که ترافیک عصرگاهی از حدود ساعت ۱۷ آغاز شده و تا حوالی ساعت ۲۰ ادامه داشته باشد، توصیه پلیس در این ساعات پرهیز از تردد غیرضروری با خودروی شخصی و استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است.

دیگر خبرها

  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • ترافیک سنگین در جاده‌های منتهی به تهران حتی یک‌روز پس از تعطیلات
  • دردسر جدید بارسا: حتما باید سوپرجام بگیرند
  • طارمی زنگ خطر را برای مارتینز و تورام به صدا در آورد
  • ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه
  • محدودیت‌های ترددی در محور پرترافیک اردبیل – آستارا
  • مرگ ۱۰۹ نفر در تعطیلات اخیر
  • مورد عجیب گزینه تابستانی استقلالی‌ها
  • ژاوی اولین نیروی تابستانی بارسا را اعلام کرد
  • جلسه ویژه برای ستاره ناراضی رئال: بمانم یا بروم