Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم فراهم‌کردن بسترهای مناسب اوقات فراغت سبب شده تا ردپای شبکه‌های اجتماعی در میان سرگرمی‌های جوانان و نوجوانان به ویژه دانش‌آموزان بیشتر به چشم بخورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، تابستان که از راه می رسد اما و اگرهای پر کردن اوقات فراغت اوج می گیرد، فرصتی طلایی که اگر برنامه ریزی مناسبی برای آن صورت نگیرد نه تنها از دست می رود بلکه تهدیدی جدی برای ایام تعطیلات دانش آموزان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی هایی که با تغییرات گسترده همراه شدند و به جای حیاط های بزرگ و بازی کودکانه در حیاط و کوچه، بچه ها امروزه در آپارتمان های کوچک زندگی می کنند و برای پر کردن اوقات فراغت نیازمند برنامه ای اساسی هستند تا در فضایی شاد و مفرح بتوانند این فرصت طلایی را سپری کنند.

بدون شک سه ماه تابستان بهترین فرصت است که با برنامه ریزی اساسی و اصولی بتوانیم نه تنها اوقاتی پُر از شادی و نشاط را برای نوجوانان فراهم کنیم بلکه مهارتی را در لابه لای این اوقات فراغت به آنها آموزش دهیم که این مهم نهفته در برگزاری کلاس های آموزشی و یا هنری و ورزشی است که مدیریت صحیح می تواند آن را محقق نماید.

بالا بودن هزینه کلاس های تابستانه

با فرا رسیدن تابستان، لیستی از کلاس های تابستانی توسط برخی از دستگاه ها مطرح می شود ولی دانش آموزان رغبت زیادی برای حضور در این کلاسها ندارند که نشان می دهد این کلاسها جذاب نبوده و نمی توانند اوقات شاد و خوبی را برای نوجوانان مهیا کند.

با گشتی در پارکها و بوستان ها می بینیم که عده ای نوجوانان دور یک قلیان حلقه بسته و دست به دست آن را می چرخانند، جوانانی که لحظه های زندگی خود را دود می کنند اما همین جوانان اگر مکان هایی برای تخلیه انرژی و مهیج برای پر کردن اوقات فراغت آنها فراهم شود بدون شک هیچگاه گِرد چنین وسایل خانمان سوزی جمع نمی شوند.

انتظار نوجوانان و جوانان زیاد نیست، جوانان و نوجوانان علاقمند هستند تا مثلا در کلاس های ورزشی شرکت کنند و با قیمتی مناسب از فضای وزشی با امکانات کامل بهره مند شوند، در برخی از موارد هم کلاس های تابستانی با هزینه های گزاف برگزار می شود که عده ای از نوجوانان توان تامین هزینه ها را ندارند و به ناچار مجبورند قید این کلاسها را بزنند.

طی سال های اخیر، فضای مجازی به طور گسترده جای خود را در بین همه افراد خصوصا نوجوانان و جوانان باز کرده و متاسفانه استفاده نادرست از این فضا تهدید جدی است که جز اتلاف وقت و سوق دادن نوجوانان به فضاهای نامناسب، چیزی به همراه ندارد.

گاهی برخی از خانواده ها برای این روزهای تابستان، کلاس های پی در پی را برای فرزندان خود برنامه ریزی می کنند تا جایی که سبب می شود دانش آموز نه تنها از این ایام بهره لازم را نبرد بلکه تداخل این کلاسها، خستگی را برای دانش آموز ایجاد می کند و در نهایت این فرد، تهی از نشاط و شادی کلاسها و کسب مهارتی، تابستان را سپری می کند.

گذراندن اوقات فراغت نیازمند توجه جدی متولیان

روح انگیز جهان افروز کارشناس خانواده در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: امروزه چگونگی پر کردن اوقات فراغت با گذشته فرق کرده است چرا که با گسترش وسایل ارتباطات و فضای مجازی بسیاری از افراد کوچکترین فرصت را در فضای مجازی سپری می کنند و در ایام تابستان برای پر کردن اوقات فراغت از فضای مجازی استفاده می کنند، به گفته جوانان این فضا جذابیت خاصی دارد و برهمین اساس برنامه ریزی صحیح برای گذراندن اوقات فراغت به ویژه دانش آموزان در این ایام نیازمند توجه جدی متولیان امور آموزشی و فرهنگی و خانواده هاست.

وی با اشاره به اینکه اوقات فراغت کارکردهای مختلفی دارد، افزود: اوقات فراغت از طرفی می تواند مفیدترین و پربارترین لحظات زندگی یک فرد باشد و از طرفی با بی توجهی و رهاکردن جوانان در فضای مجازی به بی ثمرترین اوقات تبدیل شود و امروز حضور جوانان و نوجوانان بدون شناخت کافی از فضای مجازی یکی از دغدغه های اصلی والدین می باشد.

کارشناس خانواده عنوان کرد: اگر اوقات فراغت از طرف مسئولین امر مدیریت شود به فرصتی برای شناخت و شکوفایی استعدادها و کسب تجارب و توانمندی های لازم برای زندگی آینده، شناسایی خلاقیتها، اصلاح رفتار، افزایش معرفت دینی و اخلاقی، در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و … را به همراه دارد و از ورود بی رویه و نامطلوب به فضای مجازی به دلیل عدم آشنایی نسبت به استفاده از این فضا جلوگیری می کند.

۴۰ درصد جوانان اوقات فراغت را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند

جهان افروز خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می دهد بیش از ۴۰ درصد نوجوانان و جوانان، اوقات فراغت خود را در شبکه های اجتماعی سپری می کنند و در اکثر مواقع متاسفانه به دلیل عدم آشنایی در استفاده صحیح از این فضای مجازی نه تنها اثر مثبتی نداشته بلکه به ساختار خانواده ها نیز آسیب زیادی وارد کرده است.

وی با بیان اینکه پر کردن اوقات فراغت با استفاده از فضای مجازی به یک چالش تبدیل شده است، افزود: تهدید سلامت روان، افزایش انزوا، گسترش خشونت از طریق بازیها، اشاعه و تبلیغ بی بند و باری، گرایش به اعتیاد از مهمترین مشکلات استفاده بیش از حد از فضای مجازی است که علیرغم همه این موارد می تواند افسردگی، بی حرمتی در خانواده، مشکلات خانوادگی، عدم اعتماد به نفس را به دنبال داشته باشد حتی در مواردی زمینه را برای انحراف نوجوانان و جوانان فراهم کند.

کارشناس خانواده تصریح کرد: علاوه بر مشکلات اجتماعی که استفاده بی اندازه از شبکه های اجتماعی به دنبال دارد، ممکن است ارتباطات نامتعارف، کم رنگ شدن اعتقادات دینی و مذهبی، ایجاد هویت کاذب را ایجاد نماید.

جهان افروز با اشاره به اهمیت حفظ پیوندهای عاطفی اعضای خانواده، گفت: ضروری است تا گفتگوهای حضوری بین اعضای خانواده و در فضای خانواده افزایش یابد و برای دور کردن جوانان از فضای مجازی، برنامه ریزی شود تا در فرصت تابستان در کلاس های مختلف فرهنگی، ورزشی، هنری که مطابق با ذائقه آنهاست شرکت نمایند.

وی بیان کرد: لازم است که در خلال برگزاری این کلاس های تابستانی، اردوهای علمی، سیاحتی و زیارتی برگزار گردد چرا که برای رسیدن به تمدن اسلامی، به جوانانی با نشاط، مومن، متعهد و متخصص نیاز داریم و آینده در دست جوانان است.

آمادگی ۴۴ مرکز برای پر کردن اوقات فراغت

حجت اله مومنی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: از مدتها قبل برنامه ریزی برای ایام تعطیلات تابستان دانش آموزان انجام شده که در مجموع ۴۴ مرکز برای پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان فراهم شده است.

وی افزود: از این تعداد ۳۱ کانون فرهنگی تربیتی و ۱۴ مرکز دارالقرآن با شعار هر دانش آموز یک مهارت دایر شده است البته علاوه بر این مراکز نیز در هر شهرستان که هنرستان وجود دارد، شرایط مهیا شده تا بتواند مهارت های لازم را ارائه دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: برای امسال مدارس منتخب و مدارسی که دارای سالن های ورزشی هستند، در تابستان میزبان دانش آموزان بوده تا با برگزاری کلاس های ورزشی بتوانند اوقات شادی را فراهم نمایند.

مومنی بیان کرد: طی چند سال گذشته به دلیل شیوع کرونا بسیاری از برنامه ها از جمله اردوهای تابستانی و کلاسها تعطیل بود که امسال مجدد این اردوها فعال شده و قرار است اردوهای یک روزه برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر همه این موارد، استخر، زمین ورزشی و چمن مصنوعی نیز آماده است و در مجموع کلاس های هنری، قرآنی، آموزشی و ورزشی دایر شده تا دانش آموزان طبق علاقه و استعداد در این کلاسها شرکت کنند.

تابستان برای نوجوانان فرصتی طلایی است که استفاده صحیح از این لحظات می تواند نه تنها روزهایی بانشاط را رقم بزند بلکه با کسب تجربه و مهارت، این فرد برای آینده نیز آماده می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان شبکه های اجتماعی فضای مجازی فضای مجازی دانش آموزان برنامه ریزی نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!

دریافت 4 MB کد خبر 6097315

دیگر خبرها

  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم